Barnnarkossköterska Gunilla Lööf 2023 års vinnare av Tillsammanspriset

Publicerad
2023-11-18 00:37:14
Skribent
Henrik Arnell

Barnläkarföreningen uppmärksammar och gratulerar leg ssk Gunilla Lööf, initiativtagare bakom och grundare av såväl Narkoswebben som Mediprep, fantastiska informationssidor för barn och ungdomar som ska komma i kontakt med vården.

Gunilla har arbetat hela sitt liv som barnnarkossköterska och driver nu så gott som på heltid de här projekten till glädje och trygghet för måna barn och ungdomar.

Hon utsågs som 2023 års mottagare av Region Stockholms Tillsammanspris – patienter och vård i samverkan ”för sitt engagemang för barns och ungas rätt att vara delaktiga i sin vård”.

Så här löd juryns motivering i sin helhet:

”Vinnaren är en person som brinner för barns och ungas rätt att vara involverade och delaktiga i sin vård. Hon är bland annat initiativtagaren till kunskapsplattformen Mediprep.se som är en sajt för barn och ungdomar om sjukvård och behandling. Sajten ger unga patienter tillgång till anpassad och relevant information och ökar därmed deras delaktighet i vården. Mediprep.se vänder sig även till gruppen äldre ungdomar och unga vuxna, samt andra som tycker att det kan vara svårt att hitta rätt i hälso- och sjukvårdsvärlden med många svåra begrepp och termer.

Priset delades ut under Region Stockholms Nationella patientdag den 16 november 2023.